Vaccination
 
Som landets største hundesportsforening har Danmarks civile Hundeførerforening et klart medansvar for, at de hunde vi bringer sammen til kurser, trænings sessioner eller konkurrencer er forsvarligt vaccinerede mod epidemiske sygdomme.
 
DcH forlanger som minimum, at lokalforeningernes medlemmer skal lade deres hunde vaccinere mod Hundesyge & Hepatitis, samt at de skal revaccineres hvert 3. år.
   
Vaccination mod parvovirus, parainfluenza er ikke et krav i DcH, det er op til den enkelte hundeejer, men Landsforeningen forbeholder sig ret til at gribe ind og forlange tiltag hvis der opstår epidemilignende tilstande omkring disse sygdomme.
   
Vaccination mod Leptospirose for hunde der skal rejse i den nærmeste fremtid, er heller ikke et krav.
Forekomst af sygdommen i Danmark kendes p.t. ikke.
   
Hvad siger loven?
Justitsministeriet foreskriver faktisk kun vaccination mod rabies, og dette kun ved eksport/import af hunde. Den Kongelige veterinære- og Landbohøjskole henviser på deres hjemmeside også kun til lovkrav om rabies vaccination www.kvl.dk Endvidere kan der søges information omkring Den Danske Dyrlægeforenings Vaccinationsanbefalinger på deres hjemmeside www.ddd.dk.
   
   
   
Søgning
Søg